Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.12.2008 09:22 - Френска мидена супа
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 5736 Коментари: 14 Гласове:
3

Последна промяна: 09.12.2008 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес ще правя  една наистина страхотна френска супа, та ми се ще да споделя рецептата с вас. Необходимите продукти са: Цели миди с черупките, три-четири филенца бяла риба, бяло вино - примерно Мускат О`тонел - около 200мл, зехтин, малко масълце, черен пипер, бахарче, дафинов лист, сол. Хубаво измивате няколко пъти мидите, след което ги слагате цели в подходяща тенджурка с всичко гореизброено, като може да се добави и малко водичка, а най-отгоре филетата рибка. Варите двадесетина минути. За любителите на по-екстремния вкус може леко да се подлюти - става супер. Така сварена чорбата е невероятно вкусна. Мидите, естествено, се ядат направо с черупките, но ако желаете може да се пробвате първо да ги чистите.

п.п. по възможност се консумира по двойки - кавалерът разтваря мидите, дамата ги хапва.


Тагове:   Мидена,   супа,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. glarus - dopylvam zaglavieto
09.12.2008 11:23
Frensks midena supa s malko pesy4inki....
Zamirisa mi na midi!
Ina4e e originalna
цитирай
2. veshter - glarus :)
09.12.2008 12:46
И между песъчинките - няколко ситни бисерчета...
цитирай
3. rotazia - Да потърсим перлата...
09.12.2008 13:03
Да потърсим перлата...
цитирай
4. veshter - rotazia :)
09.12.2008 13:10
Нужна е доста по-голяма мида - тридакна:)
цитирай
5. rotazia - Да ходя да прочета повече за по-г...
09.12.2008 13:28
Да ходя да прочета повече за по-голямата мида...
цитирай
6. rotazia - Страшилището-мида, сюжет за по...
09.12.2008 15:24
Страшилището-мида , сюжет за подходящ автор...Ако ме питаш , предпочитам дребните миди(ЧКИ) , с ...масълце , в компанията на френско вино...
цитирай
7. wwwivi - Супата - добре
10.12.2008 07:38
а основно ястие? от името на хорицата чревоугодници, които не постят, не са на диета и не прекаляват :)
цитирай
8. veshter - wwwivi
10.12.2008 21:56
основно!? хм, ще трябва да се замисля...за мен всичко може да бъде основно ястие - дори и една препечена филийка...с малко масло и черен хайвер - или червен - с бяло вино? или пък с козе сирене и червено? Най-добре да пробваме със зехтин, малко морска сол и босилек:)
цитирай
9. wwwivi - Приема се:)
11.12.2008 19:54
Да добавя филе от белуга към икрата , която е подходящо поднесена в необходимото за целта съдче, лед свеж лимон и зелено за родост на окото, на препечената филийка половинката (надлъжно разцепена) и Ну сдавай встретимся под столом ;) с "Руский стандарт
или бри+домат+филе елена...
цитирай
10. veshter - wwwivi чудесно:)
12.12.2008 07:33
напълно споделям! относно първото предложение - вместо "руский стандарт" - "лимонная"?
и мавруд или мерло за второто? интересно се съчетават маврудът и бри-то, впрочем.
цитирай
11. wwwivi - може и така
12.12.2008 07:56
:))
или зарган с "рози" от лимон
цитирай
12. veshter - wwwivi :)
12.12.2008 11:16
зарганът е особено вкусна риба - отличен избор - черпя те един коктейл от скариди с чаша искрящо шампанско! някой ден ще сглобя усмихнато шаранче с ябълки - чудна комбинация е.
цитирай
13. wwwivi - благодаря
12.12.2008 13:39
добавям към котейла изчистени от люспите парченца грейпфрут, и 1с.л. зрънца първокласна млечна царевица :) за разкош и радост на очите
\/
l дзънннн
цитирай
14. veshter - абсолютно
12.12.2008 13:45
чувство за естетика и непринуденост - балансирано с тънък, неподправен хумор.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 498242
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив