Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.01.2018 13:04 - От двуполовото в Царичина до цар о.з. Румен Радев, триполовия човек и Корнелия
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 780 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

 

25JAN2018   Светослав Пинтев 
 
Непобиращото се в границите на разума изявление на президента Румен Радев, че парламентарната република атрофира, направено на  пресконференция  по повод една година от встъпването му в длъжност, би могло да е 

връх и апотеоз на безотговорното дърдорене

Такова доста често се практикува от високопоставени военни у нас, които в огромната си част не са мръднали в мисленето си от 50-те години.
 Командирът в армията ни по традиция говори на строените, следователно не можещи да избягат панически свои подчинени, поразителни глупости. Много често на тема международното положение…. Вероятно затова на военните то им е толкова ясно.  Мога да ви разкажа много случаи, но ми става  гадно като се сетя и ще се въздържа. 
Или поне на мен много ми се иска изявлението на  президента Румен Радев да е израз на този неизкореним шапкарски рефлекс, но то  изглежда е и нещо много повече.  С него той на практика прави заявка за президентска република. А може някои да сънува и 

генералска монархия а ла Решетников 

  Такова нещо държавен глава досега никога не си е позволявал да каже и това изявление наистина премина всички граници на допустимото.  Дали това е случайност, при положение, че „здравите“ сили и всичките им резерви видимо са мобилизирани, за да създадат хаос и политическа криза в страната председател на Европейския съвет? 
„На кого е изгодно“, би попитал Сталин.     
Той винаги е стигал до отговора. И в този случай това не е трудно… Но ще стигнем и до вожда на всички времена и народи, сега за президента наш… 
Доскорошният военен Румен Радев недвусмислено си направи устата за президентска република.  И си я направи не чрез някой друг, както изисква елементарното възпитание, а лично, в качеството си на президент, което говори за тотално „главозамайване от успехите“, ако трябва да използваме антиговора на соц стилистиката.  
Президентската република принципно не е лоша идея, ако не това място не сядаха и такива като Радев. И в това е главната опасност, както стана кристално ясно през последната една година.  
В СССР едно време на този симптом, който е обхванал генерала, му викаха бонапартизъм. 

Да се правиш  на Бонапарт, демек

 Самият маршал Жуков беше обвинен в “бонапартизъм” и преувеличаване на заслугите си за разгрома на Германия, които, много ясно, е трябвало да са си изцяло за другаря Сталин. И победителят на Хитлер бил принуден тихомълком да слезе от сцената.
„Да бъдеш Бонапарт и да станеш император, какво падение“, беше казал един от съвременниците на Наполеон. А какво да кажем ние с гайдите? 
 Далеч съм от мисълта, че президентът Румен Радев има нещо общо с Жуков,  да не говорим за Наполеон Бонапарт, разбира се. Но на някой може би му се привижда как генералът става президент, което е факт,  после нещо като първи консул, пожизнен консул и император. А този някой играе ролята на буратинаио, както наричат кукловодите в Сицилия. 
 Защо не? Самият генерал от КГБ Леонид Решетников наскоро обяви, че Русия непременно трябва отново да стане монархия, а Путин да надене   шапката на Мономах, императорската корона и да хване каквото там  поиска  - скиптър, сандъчето на Кашчей Безсмъртни. 
Въпросната шапка на василевса  Константин IX Мономах била изпратена от византийския император Василий II Българоубиец на киевския княз Владимир II, гласи преданието, съвсем между другото. .  
На фона на неистовите и вече неприкрити усилия на Корнелия Нинова и с-ие да торпилират европредседателството, на умело насажданата чрез социалните мрежи и дузина политици истерия по несъществуващите проблем „джендър“ и „трети пол,  в която се включиха даже и вероизповеданията, акцията изглежда добре обмислена.   И съвсем не от нашите мислители…  
В. „Дума“ беше един от първите, който пусна умопомрачителната новина, че във всеки православен  храм у нас ще се чете молитва срещу т.нар.  джендър конвенция. Очакваме всеки момент от амвоните да обявят Кръстоносен поход, както писахме. А 

на ризниците да има надпис ДС /ДПС 

 Писали  сме преди време за чудесния анализ за деградацията на имперските митове, направен от руския  опозиционер и журналист   Игор Яковенко. Заглавието на текста беше  „Русия в капсулата на митовете“. Подзаглавието: „Националният нарцисизъм като политически проблем в Русия“. Той пише , че обявяването на Украйна за държава на фашистите не е нищо друго освен създаването или развиването на поредния профански мит, който цели да блокира способността за мислене на цялото руско общество. Точно този митотврочески похват се използва и у нас от феновете на бъдещия цар и самодържец всерусийски. Такъв е и „джендъра“, третия пол или както там му викат. Овъртолиха ни в един типичен профански мит по КГБ рецепта.  И бъдете сигурни, някой работи по него и истеричните реакции около него много-много сериозно. Връх на изтънчения цинизъм е , че искат да ни отдалечат от ЕС чрез измисления някъде в Кремъл или на пл. „Дзерджински“ трети пол. Не в съвета на Европа, а именно там.  

Че БСП стягат и референдум по този въпрос даже

Оспорваният член 3c на Конвенцията на защита на жените от домашно насилие ли ще бъда тълкуван? Не, разбира се. Просто ще предложат въпроса: „За или против Истанбулската конвенция ли сте“?
  Което значи, че наистина мислят 80 % от избирателите за дебили,.  И може да се окажат прави, ако промиването на мозъци продължи със същите темпове, а държавата ни продължава да си затваря очите за тоталната пропаганда, която ни залива. 
Всичко това ще е чудесна репетиция за референдум за излизане от ЕС на замаяните от тази пропаганда дебили? И този сценарий вече добива наистина зловещи очертания. Затова на Корнелия не й пука, че за такова нещо европейската левица ще  изхвърли БСП като мръсни котки от редовете си, както предупредиха анализаторите. Защото самата европейска левица е инициатор на Истанбулската конвенция. Левите  от Стария континент ли измислиха третия пол, другари?

Нищо европейско Корнелия обаче не я трогва…

В началото на конвенцията се уточнява, че „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете“.
Всяко общество действа според собствените си представи. Вы понимаете? 
„Социална роля на пола“ , доколкото разбрах съществува дори в нашето законодателство, като се отнася  до социалната реализация на половете в обществото. Друг е въпросът, че в конвенцията на единия пол се вменява вина, което е истинският проблем. 

Но да се върнем на военните… 

„Българските генерали понякога са доста странни, а и опасни за обществото“.
 Така започва мой тест във Faktor.bg, посветен на случая „Царичина“.  Там на 7 декември 1990 година започват разкопки в търсене на двуполовия прародител на човечеството,  наредени от Генералния щаб на армията, както вероятно знаете.  Работата е толкова секретна, че копаят офицери, а войниците само изнасят пръстта. Генерали и екстрасенси посрещат извънземни, според разказите им. Безумието продължава около две години. Изкопават спираловиден тунел с дължина 165 метра и денивелация от 70 метра. „Искахме да достигнем до Първия човек, който е жив“, доверява по това време един от генералите. А някои от тях не са се променили много от тогава. Само са станали много по-опасни. 



Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Тва кво
26.01.2018 07:15
Тва кво не се побира в ума на автора, си е негова работа. Явно е гласувал за Цачева, а преди това за великия Плевнелиев. ТОВА му се побира в ума. Егати.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491020
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив