Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.03.2018 09:46 - 3 март за руска употреба или защо любящите Москва получиха нагайка, а не „братска” любов
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 1053 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 11.03.2018 09:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Активното мероприятие на патриарх Кирил – агент „МИХАЙЛОВ”   image

президент и патриарх

11MAR2018   Христо Христов, desebg.com

„Ние сме единствената република, която не ви е създавала, не ви създава и няма да ви създава никакви трудности”. Думите са на генералния секретар на ЦК на БКП Тодор Живков, изречени при последната му среща с генералния секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов на 23 юни 1989 г. в Москва.
Клетвата за вярност на васала Живков е направена пред кремълския му господар само пет месеца преди да падне Берлинската стена и Източният блок да се срути от собствената си идеологическа, икономическа и морална несъстоятелност (по това време Живков отчаяно търси подкрепата на съветския лидер за довършване на „възродителния процес”, срещу който българските граждани от турски произход в НРБ са се надигнали с мирни протести при т. нар. Майски събития, а тоталитарният комунистически режим отвръща с насилственото изселване на 360 000 б.а.).
Припомням това раболепие в лицето на поредния ръководител на българските комунисти, прегърнали от 1919 г. програмата на съветските болшевики, защото след целенасоченото публично унизяване на президента Румен Радев и патриарх Неофит от страна на руския патриарх Кирил и последвалия политически скандал в Русия някои политици (близкият до Кремъл Семьон Багдасаров) се размечтаха за Тодор Живков и времето, когато България не е създавала проблеми на Москва.
Очевидно е, че авторитарният режим на Путин, вече дори не може да сдържа раздразнението си, че макар и с не толкова развита демокрация България не е онази „народна република” на комунистите, която беше безпрекословно подчинена на съветската империя до 1990 г.
Досега Русия поне привидно и лицемерно говореше на държавно ниво за руско-българска дружба (заменила през 1991 г. българо-съветската дружба от векове за векове).

България като препъни камък през руските интереси

България днес председателства Европейския съюз и е член на НАТО, все вражески общности на попадналия в международна изолация след анексирането на Крим от Украйна през 2014 г. режим в Москва.
България се оказа препъни камък за газовия проект „Южен поток”, за което си навлече лично гнева на руския президент, който през декември 2014 г. от Анкара, където беше на официално посещение, язвително обяви страната ни, че „България не може да действа като суверена държава”, след като София се съобрази с критиките на Европейската комисия към начина на двустранното договаряне.
Тогава на Путин се наложи да признае, че управлението му е принудено да сложи кръст на „Южен поток” и се насочи към варианта с „Турски поток”.

Въпреки „вековната дружба” – удари под кръста

Въпреки, че уж Русия много държи на „вековната дружба” с България Путин и режимът му не пропуснаха нито една възможност да уязвят България. Особено благоприятни за руските удари под кръста се оказа историята ни.
Така например през май 2017 г. по време на визитата на македонския президент Георге Иванов в Москва Путин заяви, че славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя”.
Очевидна провокация на бившия кадрови служител на КГБ и настоящ държавен глава на Русия.
Нищо, че казаното от него не само, че историческо е невярно, но и се разминава с позицията на такъв негов близък човек като руския патриарх Кирил, който две години по-рано заяви пред президента Росен Плевнелиев, че „българите донесоха книжната грамотност в Русия”.
През ноември 2017 г. пък говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че „съветската армия е спасила десетки хиляди български евреи”.
Нова провокация, която беше опровергана от българските власти, включително и от министър-председателя.

Активното мероприятие на патриарх Кирил – агент „МИХАЙЛОВ”

Никога досега обаче Русия на Путин не си е позволявала да бъде толкова невъздържана и да предприеме директна атака срещу българската държавност, унижавайки я по начина, по който това направи патриарх Кирил, известен още с агентурния си псевдоним „МИХАЙЛОВ” в КГБ срещу българския президент Румен Радев и българския патриарх Неофит.
Путин, който през 2017 г. има само едно посещение в страна от Европейския съюз (в Унгария през февруари при своя приятел Орбан) не дойде за 3-ти март възпрян заради предизборната ситуация в Русия.
Това обаче не попречи на руската страна да изпрати за Националния празник на България именно патриарх Кирил, който е близък до Путин и определя неговото управление като „божие чудо”.

Добре премислен ход

Неговият ход в София е добре премислен и носи характеристиките на класическо активно мероприятие. Няма как да е друго, след като руският патриарх на връх Националния празник на България говори назидателно пред своите домакини в президентството на среща, на която не присъстват медии, но руската делегация снима през цялото време.
П А след това на сайта на Руската православна църква видеото е публикувано без онази част, която съдържа евентуалния отговор от президента (който ние така и можем да разберем на 100% процента какъв е бил, защото нямало стенограма). Това говори, че още от самото начало целта е била да се даде публичност на позицията на Кирил през неговите сащисани домакини.
От това видео виждаме само как докато тече назидателния монолог на руския патриарх Радев клати мълчаливо глава, а патриарх Неофит си я навежда, като и двамата са с изненадани погледи.

Шамар за проруските слуги в България

Активното мероприятие на Кирил обаче има и обратен ефект, защото беше неочакван шамар за всичките техни проруски слуги в България.
Вече цяла седмица те не могат да асимилират, че руският високопоставен гост най-безпардонно постави в унизително положение българския държавен глава Румен Радев, който още като кандидат-президент призна руската окупация на Крим, а след като беше избран за президент за разлика от своите европейски колеги във всяка една своя външнополитическа изява не пропуска да призове да бъдат отменени санкциите срещу Русия (всъщност те са срещу олигархичния кръг на Путиновия режим).
Проруските настроения на Светия синод и патриарх Неофит, познат от 2012 г. и като агент „СИМЕОНОВ” на Държавна сигурност, са известни.
Стореното от патриарх Кирил държи вече седмица в шок лагера на проруските настроени политици, партии и социолози в България, които или гузно мълчат, или се опитват да представят несъстоятелни доводи и изпадат в още по-жалко положение.
Активното мероприятие на Кирил има и вторичен ефект, който се изрази в публичното осветяване на най-ярките „руски патриоти” в България като лидерът на „Атака” Волен Сидеров и лидерът на МВРО Красимир Каракачанов, социологът Кольо Колев и др.
Дори такива лица, демонстриращи любовта си към Русия, като един Румен Петков, бивш политик от БСП и неуспял депутат от залезлия президентски (на Георги Първанов) политически АБВ, се вайка, че стореното от патриарх Кирил на практика ще доведе до антируски настроения в българското общество.
И много вероятно е прав. Отдавна са изпуснали положението. Защото проруските слуги в България не се кланят достатъчно ниско на московския си господар, не са безпределно верни, както в миналото, разглезени са от тая демокрация и все не могат да свършат работа, за която им се плаща.
Затова сега играе нагайката, както преди 140 години още веднага с освобождението (виж за справка „Писма от България” на Евгений Утин). Да ви се даде един хубав урок. А пък ако после заслужите ще получите и „братска” руска любов.
desebg.com



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Грешка в началото
11.03.2018 22:03
Жевков беше ВРАГ на Горби. И Горби на Живков, който публично каза, че перестройката отговаря на името на един бъргарски град, Батак имаше предвид. Живков беше по-интелигентен от ВСИЧКИ съветски ръководитери след Сталин, и ги водеще да носа повече, отколкото те него.
цитирай
2. uaklamat - Какво каза руският патриарх
12.03.2018 16:03
„България е освободена от Русия, не от Полша, не от Литва, не от други страни, а от Русия. И искам откровено да кажа, че ми беше обидно да слушам за участието на други страни в освобождаването на България. Нито полският, нито литовският сейм не са вземали решение за обявяване на война на Турция. Ние сме за историческата истина, ние я завоювахме с нашата кръв и не може да има никакви политически и прагматични причини, заради които днес тази истина да се премълчава или погрешно да се интерпретира.”

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491554
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив