Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.03.2018 22:30 - "Бащата" на "Новичок": Путин наказва дисиденти с отровното вещество, предизвикващо адска болка
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 1283 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Фактът, че Кремъл, подобно на всички престъпници, непрекъснато отрича, не означава нищо   image

Руският химик Вил Мирзаянов

 

Руският химик Вил Мирзаянов, един от създателите на веществото, с което беше отровен бившият руски шпионин Сергей Скрипал, заяви пред британските медии, че само Кремъл може да е виновен за опита за убийство.

83-годишният Мирзаянов, който живее в изгнание в САЩ над 20 години, няма никакви съмнения, че отговорен е лично руският президент Владимир Путин, защото Русия държи под строг контрол своите запаси от смъртоносното нервнопаралитично вещество "Новичок" и единствено държавата може да го превърне в оръжие, предаде Ройтерс, цитирана от lenta.ru. 

"Фактът, че Кремъл, подобно на всички престъпници, непрекъснато отрича, не означава нищо", заяви химикът в интервю от дома си в Принстън, Ню Джърси.

По думите му Путин най-вероятно е използвал предизвикващото болка отровно вещество, за да заплаши други дисиденти да мълчат. 

"Дори и при малки дози  от него болка  е адска, тя измъчва жертвите няколко седмици. Този ужас човек дори не може да се представи ", каза Мирзаянов. Екипът му се  е занимавал с разработването на отровни вещества, способни да убиват човек дори в защитна маска, обясни той.  След поражението от веществото жертвата трябва да загуби способността си да диша - буквално да забрави как се  прави това

"Новичок" поразява нервната система, блокира дишането и предизвиква невъобразима болка", подчерта Мирзаянов, който разказа, че е виждал безброй опитни мишки, плъхове и кучета, подложени на отровата. 

"Това е изтезание, напълно нелечимо е. Бях шокиран - и в най-лошите си сънища не съм си представял, че това химическо оръжие, разработено с мое участие, ще бъде използвано като терористично оръжие", каза още руският химик.

Той подчерта, че години наред е изпробвал и подобрявал "Новичок" - име, което било дадено на група химически оръжия, създадени тайно Русия в края на Студената война. Произведени били тонове от веществото, за което Москва така и не е признала. 

"Никой в света не знаеше за това", каза още Мирзаянов. 

И разказа как в началото на 90-те години на миналия век, когато други страни започнали да подписват Конвенцията за забрана на химическите оръжия, се разгневил, че Русия крие съществуването на "Новичок". 

След като разкрил информация в статия за вестник, той бил уволнен и пратен в затвора. Все пак обвиненията срещу него били свалени под натиска на западни представители.

След като се преместил в САЩ, написал книга за тайната програма на Русия за химическо оръжие. В нея участвали между 30 000 и 40 000 души, включително 1000, които работели по "Новичок", но мнозина не знаели за истинската същност на програмата. 

Веществото може да бъде получено чрез смесване на безвредни съставки и това улеснило Русия в производството на материалите, под прикритието на производство на химикали за земеделието. 
http://www.faktor.bg/bg/articles/bashtata-na-novichok-putin-nakazva-s-otrovnoto-veshtestvo-predizvikvashto-adska-bolka




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Да, ДА, ДА
15.03.2018 14:36
Човекът живее в САЩ, но няма никакво съмнение, че ПУТИН, лично Путин, е виновен за отравянето в Лондон. Идиотщина. Но "изводите" на Тереза Мей не са по-малко идиотски. Първо заключението, после разследването. И никой в Британия не реагира. Или са идиоти, или, по-вероятно разбират, че щом е война, истината е първата жертва. Знаменателни са думите на Путин (във връзка със събирането от САЩ на генетичен материал от Русия) "Нека правят каквото могат, и ние ще правим каквото можем". Това също значи "на война като на война". Но в Сирия горещата война САЩ-Русия виси на косъм. Русия предупреждава за химически вещества у "опозицията" от преди отравянето в Лондон. Ако сега "опозицията" употреби тия вещества, е естествено виновна да е пак Русия. И Тръмп и др. "лидери" също, чули недачули, се "солидаризираха с Мей. В къв свет живеем, Боже!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 496406
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив