Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
26.03.2018 11:26 - Турски политолог: Крайно време е ЕС да покаже червен картон на Ердоган
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 778 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Четин Гюрер

26MAR2018  

"Крайно време е Европейският съюз да покаже червен картон на Ердоган", заяви пред БНР турският политолог Четин Гюрер, който е преследван заради политическите си убеждения и от 2 години живее в Германия.

Той коментира липсата на сериозна позиция на Европейския съюз относно нарушаването на демократичните права и свободи от страна на Анкара.

"Отмествайки поглед от това, което се случва в Турция, Европейският съюз индиректно подкрепя и окуражава Ердоган. Той подкопава устоите на турското общество и въпреки всички престъпления, които извършва режимът срещу опозицията и инакомислещите в Турция, Европейският съюз не намери начин да предприеме някакви мерки. Единственото, което чуваме от Брюксел е, че Европа е притеснена и загрижена. Питам се, няма ли друг израз в речника на Европейския съюз, освен "загрижени сме", коментира той.

"Парите от Европа, предвидени за бежанците, не се харчат за тях, а се инвестират в други проекти. Ердоган ще отиде на срещата на върха ЕС - Турция във Варна, за да си "изпроси" остатъка от обещаните пари - тези 3 милиарда за него са изключително важни", смята политологът.

"Във Варна Ердоган ще настоява да получи цялата сума по сделката за бежанците. Тук обаче е важно да се каже, че парите от Европа, предвидени за бежанците, не се харчат за тях, а се инвестират в други проекти. По данни на турското вътрешно министерство, до края на миналия месец едва 230 000 сирийски бежанци от общо 3,5 милиона в Турция са настанени в бежански центрове. Други 75 000 сирийски бежанци в Турция са бездомни", твърди Гюрер.

"Участието на Ердоган в срещата на върха е мотивирано от желанието му да получи легитимност за неговия авторитарен режим. Той иска да покаже на света, че се бори с тероризма, което разбира се, не отговаря на истината. Иска да демонстрира пред света, че се ръководи от демократичните ценности. На фона на военната операция в кюрдския анклав Африн и навлизането на турската армия на територията на Сирия, Ердоган има нужда от легитимация пред света. Защото в противен случай много лесно може да бъде обвинен, че с войната срещу кюрдите в Африн извършва престъпление срещу човечеството", коментира той.

"Преговорите за членство на Турция в ЕС трябва да бъдат прекратени", смята политологът, който е на мнение, че едва след завръщането на Турция към демократично общество, преговорите могат да се възобновят.
Фактор



Тагове:   Гърция,   ЕС,   Турция,   Ердоган,   Кипър,


Гласувай:
4



1. mikula - откъдя накъдя
26.03.2018 12:27
ЕС би трябвало да отреже Турция за членство, и то категорично, заради териториалните претенции на Ердоган. Границите на душата му и прочее турска лакомия! Няма да спира мигрантите към Европа? Просто е. Към нашата гранична полиция се присъединяват европейски части до изчистването от мигранти. Журналята - държани на пушечни изстрели от границата. И стрелба на месо по неподчиняващите се мигранти, отказващи да се върнат в Африка и Азия, откъдето са дошли. В морето - не да вадят мангалите от лодките, а да ги торпилират! Само така африкано-азиатската паплач ще се научи, че мястото и не е в Европа! България е член на ЕС и нас ни подлагат на 300 цедки, за да живеем в друга държава от ЕС. А тия мангали идват наготово и искат мама си и татя си. Откъде накъде!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491589
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив