Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.04.2018 17:48 - Пучдемон искал да избяга в Русия
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 796 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Стокхолм измисля план за завръщане в Белгия през Дания и Германия, където го задържа полицията.   image  

 Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон е разглеждал възможността да се отправи към Русия преди да вземе друго решение и да бъде задържан в Германия на 25 март, пише каталунското издание Mundo, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".
На 22 март Пучдемон пристига във Финландия. Но, докато той е там, испанският върховен съдия Пабло Лярена издава европейска заповед за арест на Пучдемон и бившите негови съветници в каталунския парламент.

„И след това на бившия ръководител на Женералитета, съгласно източниците на разследването, му остават два варианта – да се отправи към граничещата с Финландия Русия, или да тръгне към Стокхолм, както и прави в крайна сметка“, пише Mundo.
Бившият каталунски лидер, както отбелязва изданието, е предпочел „неочаквания“ вариант – в петък, на 23 март, той се отправя към Лапландия с кола, откъдето после се добира до Швеция. В Стокхолм Пучдемон измисля план за завръщане в Белгия през Дания и Германия, където го задържа полицията.

Испания трябва да уважава демокрацията и международните договори и да се придържа към резолюциите на ООН, като освободи политическите затворници. Това каза Карлес Пучдемон на пресконференция в Берлин, предаде ДПА, цитана от БТА.
Той отправи призив за преговори въз основа на взаимното уважение, визирайки опита на Каталуния за независимост, който предизвика мерки от страна на Мадрид. След това Пучдемон напусна Испания и Мадрид издаде заповед за ареста му по обвинения за бунт и финансови злоупотреби. Той бе задържан в Германия, където сега се разглежда искането за екстрадирането му към Испания. През това време Пучдемон е на свобода, след като вчера бе платена парична гаранция от 75 000 евро за това.
На пресконференцията днес Пучдемон каза, че планира да остане в Германия, докато се разглежда искането за екстрадицията му. След като процесът приключи, Пучдемон планира да се върне в Белгия и да поднови дейностите си в изгнание. 
Пучдемон каза, че ще изпълнява всички препоръки на германския съд, който го освободи под гаранция, допълва ТАСС.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/puchdemon-ispaniya-tryabva-da-osvobodi-politicheskite-zatvornitsi

 


Тагове:   Русия,   путин,   Пучдемон,   испаиния,


Гласувай:
3



1. ganini - Чух че
07.04.2018 18:06
щяли да го осъдят на по 25 тояги по петите и на гол гъз- СЕПАРАТНО- всеки ден, включително събота и неделя. От майка Испания.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 497922
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив