Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.01.2019 11:20 - С руския самолет режимът на Мадуро иска да изнесе 20 тона злато
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Хосе Гера

30JAN2019  

Хосе Гера, депутат то венецуелския парламент обвини ръководството на Централната банка в опит да изнесат от страната част от държавния златен запас, съобщава  Voice of America.

По думите на Гера, златото ще бъде изнесено от Венецуела с руския самолет, който снощи кацна на летището в Каракас. 

Ние получихме информация от служители на банката, че Boeing 777, който дойде от Москва сега се намира на летището и с него се готви изнасянето на 20 тона злато от държавния златен резерв. Поискахме обяснение от ръководството на Централната банка. Това злато не е собственост на Калисто Ортеги (директорът на банката), то е на венецуелския народ", заяви той от парламентарната трибуна.

Правителството на Николас Мадуро опита да изнесе от Великобритания 31 тона злато, които са депозирани 15% от държавния златен запас на сотйност около 1 млрд. долара.

Депутатът Гера съобщи, че самолетът от Москва е пристигнал В Каракас почти веднага след отказа на Лондон да предаде златото на Мадуро.

Гера, който преди е работил в отдела за икономически разследвания на венецуелската банка, каза още, че в централното отделение в Каракас се пазят около 150 тона злато.

Припомняме, че руски пътнически самолет във венецуелската столица Каракас породи различни слухове в социалните медии в страната. Според руски медии на борда имало само екипаж, но не и пасажери.

Самолетът "Боинг 777" на руската авиокомпания "Нордуинд Еърлайнс" е извършил директен полет от Москва. Нито властите във Венецуела, нито руският превозвач дават обяснение за целта на този полет.

Предположенията са най-различни - от това, че самолетът е довел наемници от Русия, до версията, че е дошъл да отведе президента Николас Мадуро. 

Агенция Reuters съобщи, че няколкостотин руски наемници от частна военна компания ще охраняват лично президента Николас Мадуро.

Подозренията възникнаха заради, не само заради липсата на обяснения за задачата на полета, но и защото веднага след кацането му, самолетът е бил зареден, което означава, че Boeing е подготвен за екстрено излитане.

Първа за полета на руския боинг до Каракас съобщи "Новая газета".

Самолетът е собственост на компанията Nordwind Airlines и никога досега не е летял до Венецуела.

Вестникът пише, че самолетът се е върнал сутринта от Тайланд и веднага е заминал на новия рейс за Каракас.

По информация на сайта Boeing.Ru, самолети от серията Boeing 777 могат да превозват до 400 души и дължина на полета от 9,1 до 17,5 хиляди километра.



Тагове:   Русия,   злато,   Путин,   мадуро,   венцуела,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 496463
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив