Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.10.2018 18:53 - Анти-русофобите арестуваха г-жа Бутина с „Нов чук за руските вещици“ /ВИДЕО/
Автор: veshter Категория: Лични дневници   
Прочетен: 770 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 11.10.2018 18:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бившият премиер на БСП (1995 – 1997 г.) Жан Виденов, свален от народа,  беше модератор на първия панел на научната конференция "Русофобството - причини, етапи, форми, институции",  провела се днес в Руския културно-информационен център в София, както съобщихме.  Организиторите от секция "Социални стратегии и прогнози" към Института за изследване на обществата и знанието при БАН имат да отговаря на много въпроси. Като този : „Кой плати тази псевдонаучна конференция“, граничеща с  чистата лудост.

image

Няма да е лошо държавата да попита защо се харчат парите й за подобни събития и що за учени работят в този институт. 

Показателна е например темата: „Нов чук за руските вещици“ / Правни аспекти на войната срещу Русия/.

Мирослав Попов обясни:

„Г-жа Бутина е в следствен арест. Седи там някъде в Америка, защото имала намерение да разруши американската демокрация, организирайки не знам точно какво. Единственото сигурно нещо е, че била решила да проведе серия от семинари върху творчеството на братя Стругацки...
/Шум в залата, която явно разбра, че става въпрос за бившата съпруга на руския президент. А се касае за  рускинята Мария Бутина, която беше уличена в агентурна дейност на територията на САЩ, в момента в затвор в град Александрия- б.-а./ 

„Тишина“, провиква се властно модераторът

Попов продължава със страст:

" Това е достоверно. Семинари за книгите на братя Стругацки. Тя така схващала своята мисия в САЩ. ...

Това, което в момента се случва с отношението към Русия на Западния свят в неговата цялост не е нещо ново.  В теоретически план аз го свързвам с един император на около 500 години, когато в западно-европейската правна доктрина се инкриминира вещерството.    Дванадесети, тринадесети, до четиринадесети век в Западна Европа онзи, който твърди, че има вещици го трактуват като езичник, неверник, човек, който подлежи на санкция, защото твърди, че видял вещица. Края на четирнадесети век става едно преобръщане. . .

/....скандинавските вещици-обажда се Виденов- б.а/

Точно така. Това преобръщане е свързано с днешното..., че ние почваме пак да ги горим вещиците. Целият петнадесети, шестнадесети век е време на невероятна борба с вещиците“ , разясни Попов, който явно е специалист по вещиците.

image

Той продължи с правни аргументи: "В борбата срещу вещерството има един централен правен въпрос. Престъплението се презумпира, то не се доказва. Защитаващият се...  Казват му: "Докажи, че не си вещер, докажи, че не си вещица..."

Това се нарича на юридически език размяна на доказателствената тежест. Това сега се прави.   Доказателствената тежест в последните неколкостотин години, от епохата на просвещението насам пада върху онзи, който твърди нещото, пада върху прокурора, върху органа на обвинението, както той там се нарича. Докажи, че този е вещер, а онзи до него е магьосник."

Не можем , за съжаление, да отделим достатъчно място на този невероятен, магическо-вещерски доклад, чиято идея е, че Русия е невинна за покушението срещу "Скрипалови"

 "Русия, не даваща възможност на държавите от капиталистическия център да я подчинят, независимо, че

Наполеон, Хитлер и сега се опитват да правят това"

Така съвсем научно обясни геополитическата ситуация  проф. Васил Проданов, който имаше претенциите да направи исторически преглед на русофобията. 

Проф. Иван Ангелов, бивш съветник на Жан Виденов по икономическите въпроси, пък най-сериозно заяви, че

присъединяването ни към НАТО и ЕС е едно голямо недомислие:

"Без активната роля на Русия България нямаше да съществува. Днес може би щяхме да бъдем провинция на Турция, да празнуваме чужди празници, нямаше дори да знаем за Кирил и Методий, за Паисий Хилендарски, за Ботев и Левски. Русия е единствената защита на православната религия и славянската цивилизация", обясни този самороден гений. 

Представяте ли си що за съветник е това? И какви хора сме имали в държавната власт. И сигурно още имаме.

А сега още един пример, насладете на съжденията на бившия вицепремиер Дончо Конакчиев:






Гласувай:
4



1. zaw12929 - Кому са нужни вашите оценки- платиха ли ви?! Разсмяхте ме!
11.10.2018 19:54
Защо ни информирате за събитие в което нито сте докладчик, нито организатор. От какъв зор преиначавате фактите, като ги насиущате с омраза и събирате отврат за себе си.
цитирай
2. getmans1 - Аз се чудя, дали някои от т. н. пол...
11.10.2018 20:58
Аз се чудя, дали някои от т.н. политически елит от десния политически спектър си дава сметка какво направихме на последните президентски избори, поне сега вече видяхме колко е интелигентен генерала, колко е натовец и колко е умен. Ставаме свидетели на разюздани русофилски и антибългарски кампании почти всекидневно се намират поводи да се развяват руски знамена дори на само наши празници.

На това положение сме заради неспособността да се правят политически компромиси а политиката е точна преценка и компромиси. Къде са сега тези демокротични водачи и шамани които призоваваха привържениците си на втори тур да гласуват по съвест след като порядъчно поработиха срещу „ кандидат-мамата„ на народа.
Ще се намерили един от тях сега да каже лично как е гласувал по съвест.

Аз знам какво ще направят ще напишат две-три иронични статийки и ще ги пуснат в един-два сайта, че то толкова останаха и в блоговете си, и ще броят прочети и коментари, и ще се кефят на великите си мисли и ирония.
НО И ТОВА ЩЕ Е ДО ВРЕМЕ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491815
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив