Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
14.01.2018 10:44 - Фуражки от резерва обменят опит по „антиимпериализъм“ със Северна Корея
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Поредна кремълска хибридка, реализирана под знамето на патриотизма   image image image image   image image 13JAN2018  

Докато официалната власт в България даде старт на българското  европредседателство, запасняци от армията, мимикриращи в различни уж „военно-родолюбиви организации“, установиха с Корейската народно демократична република  дружески контакти. От страната на великия вожд Ким-Чен Ун имали интерес да проучат опита на военно-патриотичните съюзи точно в страната, поела европердседателството. По този повод аташето по отбраната в посолството на КНДР в София Ким Чол и неговият помощник Ли Гук са провели преди дни среща с председателя на СОСЗР - генерал от резерва Златан Стойков. На нея са участвали и главният секретар и председател на Съюза на ветераните от войните капитан I ранг от запаса Марин Петков и председателя на Национална асоциация „Сигурност“ полковник от запаса Чавдар Петров. Домакин на разговорите е бил председателят на БАС Симеон Игнатов, който е и почетен председател на дружеството за приятелство между България и КНДР.

За разлика от България в Северна Корея има само една организация на това съсловие, която се нарича Комитет на ветераните антиимпериалисти в КНДР. Ген. Стойков, кап. Петков, полк. Петров и Симеон Игнатов са запознали военните дипломати със спецификата на водените от тях организации и спецификата на задачите, които изпълняват. Общо било мнението, че усилията и на двете страни са насочени към военно-патриотичното възпитание на населението и особено на младото поколение. Изразена била убеденост, че обмяната на опит и виждания в тази сфера на гражданското общество ще продължи и занапред, и тя трябва да бъде единствено в името на спокойствието и мира в двете страни и целия свят.

Извън официалните клишета

от подобни срещи, няма съмнение, че става дума за поредна хибридка, с адрес Кремъл. Въпросните „военно-родолюбиви организации“ са напълно казионни, неразривно свързани с БКП/БСП, а  политическата им стратегия е на преклонение към Русия и СССР. Освен това в тях е пълно с комунистическа номенклатура и лица, обвързани с тоталитарните специални служби, довели България до трета национална катастрофа по времето на Тодор Живков.

Обмяната на „антиимпериалистически“ опит с КНДР е съвсем извън дневния ред на България, ясно ориентиран към евроатлантическите ценности. Политиката на Северна Корея бе осъдена категорично и от ООН и международната общност. Скандално е, че СОСЗР, ръководена от Златан Стойков е член на Международната конфедерация на офицерите от резерва към НАТО (СИОР), а през по поседните две години  България в лицето на СОСЗР председателстваше СИОР.

Въпросната среща в София е показателна, че ръководителите на казионните организации на военните от резерва изобщо не са се реформирали и продължават да изпитват носталгия и симпатии към тоталитарни структури и режими. Проява на изключително лош вкус е да обменяш опит за военно-патриотичното възпитание на населението и особено на младото поколение с ядрената тояга на Кремъл – КНДР, която през последната година се превърна в истинска заплаха за световния мир и демокрацията.

Съвсем неслучайно стана ясно тази седмица, че Министерство на отбраната, ръководено от Красимир Каракачанов е отрязало от субсидия Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“, но продължава щедро да спонсорира сервилния казионен  Съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Интересно е дали Каракачанов също приветства инициативите на въпросния съюз да обменя „антиимпериалистически“ опит с КНДР?
http://www.faktor.bg/bg/articles/obshtestvo/ulitsata/furazhki-ot-rezerva-obmenyat-opit-po-antiimperializam-sas-severna-koreya




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491796
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив