Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.01.2018 17:54 - The New Times: "Кремълският доклад" предизвиква сред руския елит по-голяма тревога, отколкото всички предишни санкции срещу Кремъл
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

 

25JAN2018  

На 29 януари Министерството на финансите, Националното разузнаване и държавният секретар на САЩ трябва да представят в Конгреса така наречениеят "кремълски доклад" отнасящ се до чиновниците и бизнесмените от най-близкото обкръжение на Владимир Путин и техните активи в чужбина.

Съдържанието на доклада се пази в тайно, но по информация на The New Times в него са имената на близките до Кремъл олигарси Алишер Усманов, Роман Абрамович, Олег Дерипаска - общо 300 души.  

Сама по себе си публикацията на "кремълския доклад" не означава, че споменатите в него лица автоматически стават обект на американски санкции, процедурата за това ще започне след 29 януари.

The New Times, позовавайки се на свои източници, твърди, че американските власти продължават да спорят в какъв формат да бъде публикуван "кремълския доклад" и дали той да бъде 100% публичен.

The New Times твърди, също така, че президентът Доналд Тръмп настоява списъкът с имената на руснаците в него да бъде засекретен, както и, че нови санкции може да навдредят на американския бизнес.

По думите на бившия служител в Държавния департамент на САЩ, дипломата Даниел Фрийд, руски политици и бизнесмени са се обърнали към американски лобисти и бивши служители в администрацията във Вашингтон с молба да им помогнат да бъдат извадени от списъка, а някои бързат да продадат активите си на Запад, които може да бъдат поставени под запор след публикуването на доклада. 

Според публикуваните критерии в "кремълския доклад" трябва да попаднат руски граждани, които открито или скрито са причастни към агресивните действия на путинския режим: намеса в президентските избори в САЩ, военната агресия срешу Грузия и Украйна, бомбардировките на мирно население в Чечня и Сирия, а също така в убийствата на руски опозиционери, журналисти, правозащитници и активисти. 

The New Times подчертава, че "кремълският доклад" предизвиква сред руския елит по-голяма тревога, отколкото всички предишни санкции срещу Кремъл.

Фрийд смята, че последиците от доклада ще бъдат "много сериозни", доколкото посочените в него руснаци няма да могат да сътрудничат с физически и юридически лица от САЩ, а американскитке и европейските банки може да решат, че е "рисковано" да имат сред клиентите си хора от "кремълския доклад".

Политологът и публицист Андрей Пионтковски твърди, че частните средства на руснаци в САЩ възлизат на 1 трилион долара. 




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 492059
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив