Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.02.2018 15:45 - Влезе в сила Законът за реинтеграция на Донбас, Украйна започва да прочиства руските терористи
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.02.2018 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според Закона временната окупация на Донбас от Русия, независимо от продължителността й, е незаконна

image

Руските сили и техника в Донбас са без обозначения

25FEB2018  

Законът "Особености на държавната политика за гарантиране на държавния суверенитет на Украйна в временно заети територии в районите на Донецк и Луганск", приет от украинската Рада на 18 февруари и подписан от президента на 20 февруари, влезе в сила, съобщават украински медии.
С това украинската Рада прие решението на президента да използва въоръжени сили и други военни формации, за да възпрепятства и отблъсква агресията на Русия в Донбас, и да осигури държавния суверенитет над окупираните територии.

Правното основание за решението на Порошенко се определя от украинското законодателство и чл. 51 от Устава на Организацията на обединените нации, според които държавата има право на самозащита, ако е извършено въоръжено нападение над нея, докато Съветът за сигурност на ООН не предприеме необходимите мерки за поддържането на мира и сигурността в страната.

В границите на временно заетите Донецк и Луганск, които са признати за украинска територия, са се установили руски военни части и администрация, която е взела властта и поддържа изцяло контрола там: над сухопътната територия, водите и природни ресурси, както и над въздушното пространство над тези територии.

Границите и списъкът на тези територии са определени от президента по предложение на Министерството на отбраната, изготвен възоснова на информация на Генералния щаб на въоръжените сили.

Според Закона временната окупация на Донбас от Русия, независимо от продължителността й, е незаконна, не дава на Руската федерация никакви териториални права, а действията на руските въоръжени сили и администрацията са противозаконни, като всякакви техни решения действия са невалидни и нямат никакви правни последици.

Украйна, съгласно закона, не носи отговорност за незаконните действия на Русия и нейната окупационна администрация във временно завоюваните територии на Донбас, а отговорността за вредите, причинена на Украйна, носят от Руската федерация.

В съответствие със закона министрите ще трябва да предприемат необходимите мерки, за да се създаде междуведомствен координационен орган за изготвянето на обосновани претенции към Русия относно поемането на международна правна отговорност във връзка с въоръжената агресия на Москва срещу Украйна.

Законът предвижда създаването на съвместен оперативен щаб на въоръжените сили, като решенията на началникът на въоръжените сили, който ще се назначава от президента, ще бъдат задължителни за всички, които участват в гарантирането на сигурност и противотействие на  агресора.
Командирът ще има право да ограничи влизането / излизането на лица на окупираната територия в случай на заплаха за техния живот, а редът за влизане / излизане и движение на стоки ще бъде определен от правителството на Украйна.

Крайният резултат и дали руските въоръжени сили окончателно са напуснали Донбас, това трябва да установят министрите на отбраната и вътрешните работи след  съвместно обсъждане с президента, който едва тогава ще може реално да предприеме съответните действия.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/vleze-v-sila-zakonat-za-reintegratsiya-na-donbas




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 496365
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив