Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.03.2018 16:02 - На „Дондуков“ 2 готвят президентска партия, Корнелия Нинова бясна от намерението на Радев
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 712 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Направихме го държавен глава, а този се опитва да прави алтернатива на БСП“, коментират гневно на „Позитано“   image

Нинова и Радев

24MAR2018   Докато ГЕРБ и БСП спорят за Брегово в парламента и за това, кой колко пари е откраднал, на „Дондуков“ 2 интензивно тече подготовката за президентската партия на Румен Радев. Очаква се тя да бъде обявена най-късно в началото на 2019 г., за да успее да се включи поне в предстоящите местни избори. Заради поста си на държавен глава обаче първоначално тя няма как да бъде оглавена от самия Радев. В момента се обмислят варианти за лидер, който да подсказва за присъствието на държавния глава, както и да пропагандира политиката му, разкрива bgjournal.info. Сред фаворитите е началникът на президентския кабинет Иво Христов.Зад новия проект пък се очаква да застанат хора от кръга „А-спекто“, в който движеща сила е и самият Христов. Първоначално се е обмисляло партията да оглави Петър Волгин, но засега е отпаднал като вариант заради прекалено крайните му изказвания в подкрепа на Владимир Путин и на Русия, което на този етап няма да изиграе особено добър пиар и за самия Румен Радев. Както е известно през последните месеци Румен Радев все повече се разграничи от партията-майка БСП, което пък довело ръководството на „Позитано“ до тиха истерия. За никого в централата на БСП не е тайна, че лидерът на партията е бясна на Радев, като Нинова вече не веднъж е заявявала пред свои близки, че именно тя е направила от Радев президент, а той напълно се е самозабравил.

Всъщност, според спецовете на Радев профилът на Иво Христов за лидер на новата формация изглеждал най-удачен, тъй като хем бил разпознаваем и свързван с президента, хем не бил обременен от „тежко минало“ с БСП.

От „Дондуков“ 2 коментират, че в заверата са включени и най-богатите хора, които финансират и едноименното списание „А-спетко“. Сред тях е и бизнесменът Васил Василев, чийто син Слави Василев беше до Румен Радев на изборната нощ.

Новият проект вероятно ще бъде алтернатива на БСП. След като на няколко пъти Румен Радев се опита да подскаже на Корнелия Нинова, че е избран само от червения електорат и се мъчи да се еманципира от парламентарната опозиция, „столетницата“ продължава в изказванията да го сочи като свой успех. Това явно е подразнило определени кръгове, които работеха още преди президентските избори за Румен Радев.

Въпреки амбициите да се утвърди като водещ политик обаче, Румен Радев не трябва да забравя репликата на вицепрезидента Илияна Йотова. По време на свое участие пред избиратели тя го предупреди да внимава с думите: „И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено“. Това автоматично пък напомни за развитието на кариерата на Георги Първанов. Докато бе президент бившият държавен глава се опита да овладее чрез свои хора „Столетницата“ и да си върне влиянието в партията. След като видя обаче, че вече не е желан за лидер на БСП той също се насочи към изграждане на нова партия и създаде АБВ. Въпреки надеждите, които Първанов и хората зад него възлагаха на новата партия, тя не успя да се добере до водеща роля в управлението, след което пък беше забравена безславно. Дори самият Георги Първанов вече усеща, че не е желан в телевизионните студия, където изпраща дясната си ръка Румен Петков.

Предшественикът на Първанов Петър Стоянов също се опита да се върне в политиката. След като загуби президентските избори, Стоянов стана лидер на СДС в периода, в който започна интензивното разсипване на десницата. Самият той пък освен с „Дондуков“ 2, се свързва именно с разбиването на СДС.

Евентуалният бъдещ политически проект на Румен Радев е нож с две остриета, коментират анализатори. От една страна личността му се асоциира с президентската институция, като мажоритарно избрана личност, а от друга – че е издигнат от АБВ и БСП. Държавният глава, както и хората, които стоят зад него, нямат никакъв досегашен партиен опит, липса на структури и по-стабилна платформа. Очевидно ще се търси участие и пробив в европейските и местните избори догодина, които да послужат като трамплин бъдещата партия в политиката. Едно от предимствата на Румен Радев в същото време е именно фактът, че преди да стане президент не е имал връзки с политически формации. По подобен начин се опита да се включи в политиката Слави Трифонов, който разчиташе на факта, че не е членувал в партии. Шоуменът излъчи своя мажоритарна кандидатка за депутат във Варна. Въпреки че всяка вечер я рекламираше в ефира на най-голямата българската телевизия БТВ, тя така и не можа да се пребори с кандидата на ГЕРБ в Морската столица.

Каквото и да се случи с новия политически проект на Радев, едно е ясно, Нинова не си разчете правилно хората и вместо позитив донесе на БСП нов конкурент в лявото пространство.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/na-dondukov-2-gotvyat-prezidentska-partiya-korneliya-ninova-byasna-ot-namerenieto-na-radev



Гласувай:
3



1. 4utovi6teto - Аз съм ЗА! Чу
24.03.2018 16:22
Аз съм ЗА!
Чу
цитирай
2. bojil - Радев накрая ще се окаже стабиляга- ...
26.03.2018 14:10
Радев накрая ще се окаже стабиляга- ще духне под опашката на знатната краварка и ще я остави с пръст или в уста,или в някое друго място :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 497758
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив