Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.04.2018 20:34 - Решетников пристига в края на април в България, стяга проруското лоби, благославя партия на президента
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бившият генерал от КГБ е сочен като отговорник за реализирането на кремълската политика на Балканите и у нас   image

Леонид Решетников

 

Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников се очаква да пристигне в България на 26 април. Визитата му в нашата страна ще продължи 10 дни. Това научи Faktor.bg от свои източници, запознати с програмата на специалния руски гост. Основната цел на визитата на Решетников вероятно ще бъде свързана с конструиране новия политически инженеринг – партия, близка до президента Румен Радев, но и уплътняване на проруското лоби в българския политически и държавен елит. Русия съвсем не крие стремежите си за превръщане на България в троянски кон в евроатлантическия съюз и следване на по-плътна кремълска политика. Президентската партия пък ще трябва да привлече разочарованите от демократичните процеси в един нов парламент да се превърне в патерица на БСП за създаване на ляво и проруско паовителство.

Името на генерал Решетников нашумя у нас през лятото и есента на 2016 година, когато стана ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова именно с него е съгласувала в София издигането на Румен Радев за президент. През този период Решетников беше шеф на Руския институт за стратегически изследвания(РИСИ), който е на пряко подчинение на Кремъл. По-късно въпросният институт разработи и предаде на БСП специална стратегия, как да протече успешно изборната кампания на Румен Радев. Самият генерал в медийни изяви нескрито твърдеше, че прозападният елит в България трябва да бъде „зачистен”, а страната откъсната от ЕС и НАТО и върната в евразийското пространство. Името на генерала бе замесено преди година и в неуспешния опит за преврат в Черна гора. По-късно той бе пенсиониран, а днес оглавява неправителствената организация „Двуглав орел”, която пледира за връщането на монархията в Русия. Решетников обаче остава един от най-близките анализатори до президента Путин.

Български политици и източници от службите пък не крият, че Решетников през последните години е отговорник за реализирането на кремълската политика на Балканите и у нас. В първите години на демокрацията защитава докторантура в СУ” Климент Охридски” и е в близки отношения с лица от различни политически цветове и босове на силови групировки от зората на прехода. Славянството и православието са водещи в плановете на генерала. А визитата му в България очевидно ще бъде поредният явен опит за дестабилизиране на страната и подкопаване на евроатлантическите й устои.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 498546
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив