Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2023 12:44 - Бивш командир на "Вагнер" с брутален разказ за частната "армия": Убиваха пред нас всеки, който не искат да се бие
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 771 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageБившият наемник и командир на "Вагнер" Андрей Медведев разказа пред CNN за бруталността, на която е бил свидетел в Украйна. В крайна сметка той не е издържал и е дезертирал. "Бойците на "Вагнер" често са били изпращани в битка с нищожни указания, а отношението към новобранците е безмилостно", споделя Медведев от столицата на Норвегия Осло, където търси убежище.


"Те събираха онези, които не искаха да се бият и ги застрелваха пред новодошлите", твърди бившият член на "Вагнер". "Доведоха двама затворници, които отказаха да се бият, и ги застреляха пред всички. Заровиха ги направо в окопите, които бяха изкопани от "стажантите", казва още Медведев. Пред CNN от "Вагнер" не са коментирали твърденията.

26-годишният мъж, който казва, че преди е служил в руската армия, се присъединява към "Вагнер" като доброволец. Той преминава в Украйна по-малко от 10 дни след подписването на договора си през юли 2022 г., като служи близо до Бахмут - фронтовия град в Донецка област. Групата наемници се очертава като ключов играч в нахлуването на Русия в Украйна. Медведев казва още, че е докладвал директно на основателите на групата Дмитрий Уткин и руския олигарх Евгений Пригожин, когото нарича "дявола". "Ако беше руски герой, щеше да вземе пистолет и да избяга с войниците", допълва Медведев. 

Пригожин по-рано потвърди, че Медведев е служил в неговата рота и допълни, че трябвало да бъде съден за опит за малтретиране на затворници. Медведев отговори, че не иска да коментира какво е направил самият той, докато се бие в Украйна. "На "Вагнер" му липсваше тактическа стратегия, а войските измисляха планове в движение. Изобщо нямаше истинска тактика. Просто получихме заповеди за позицията на противника. Нямаше категорични заповеди как трябва да се държим. Просто планирахме как ще го направим, стъпка по стъпка. Кой ще открива огън, какви смени ще имаме, а как ще стане това, беше наш проблем", заяви Медведев. 






Гласувай:
1



1. planinitenabulgaria - По време на ВОСР се въвеждат т. н. Заградителни отряди.
31.01.2023 18:09
Това са джелати на службите по времето на Ленин, които застрелват революционерите, ако започнат да отстъпват. Това го измисля Троцки. Същото нещо се прави и по време на ВСВ, Заградителните отряди тогава са от НКВД. Напред може да оцелееш, назад си застрелян е девизът им. Нищо чудно и сега путинягите да се сетят за тези зверства. От урод - уродства. Човешкият живот е нищо. За тях "свободата е робство, войната е мир и простащината - сила".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1072195
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1789
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930