Най-четени
1. radostinalassa
2. kvg55
3. mt46
4. zahariada
5. varg1
6. iw69
7. rosiela
8. wonder
9. planinitenabulgaria
10. missana
11. getmans1
12. bosia
13. kordon
14. leonleonovpom2
2. kvg55
3. mt46
4. zahariada
5. varg1
6. iw69
7. rosiela
8. wonder
9. planinitenabulgaria
10. missana
11. getmans1
12. bosia
13. kordon
14. leonleonovpom2
Постинг
30.01.2009 08:18 -
„Panna Cotta с лек еликсир от приятно опиянени рози”*
Естествено, за подобно изискано блюдо e необходимо задължително допълнение - леко опиянено сладко от рози. За да приготвим тази чудесия внасяме голяма, даже огромна, направо грамадна кошница Rosa damascene**, зъдължително бутилка невероятен Henri IV, Cognac Grande Champagne, килограм канелена захар, литър жива вода, лъжица лимонена киселина - след всички тези тъй пре-приятни приготовления чашките на цветовете се загряват, пълнят се внимателно с петдесетина милилитра Grande Champagne , след което акуратно се заделят около стотина цвята, посипват се с любов в сатенено постлана спалня - в компанията на няколко запалени свещи и тиха музика, светлата част на листенцата на останалите се отрязва, след което те задължително се измиват с жива вода – не за друго а за да се отмият тичинките - лекинко се възваряват в нежен сироп, приготвен от канелената захар и все още не примрялата от удоволствие вода. След като сиропът е готов, задължително се се прибавя и лимонената киселина, като се доварява внимателно в продължение на пет-шест минути. В готовия Henri IV се добавя малко розово сладко, размесва се добре, даже много добре, и с така подготвения еликсир се полива вече тръпнещата от удоволствие и нетърпение Panna Cotta.
Иначе кремът всеки би могъл да приготви – нужни са около триста-четиристотин милилитра течна сметана, около двеста заквасена, желатин, ванилова захар от Мурано, февруарско-венецианска пудра - желатинът се смесва с подходящо количество хладка вода докато набъбне, течната сметана се слага да заври, добавя се ваниловата захар, след което се отнема от огъня и се добавя желатинът - като внимателно се разбърква, докато се разтопи. Прибавя се и заквасената сметана, като също се разбърква, но по невнимателно - тъй като е вече е заквасена. Всичко това се сипва в подходящи формички и се слага в хладилника за около три-четири часа.
* Въпросното удоволствие за душата е специален подарък, поднесен от мен на една слънчева дама, по повод неин доскорошен,особено приятен празник.
* *Дамаска Роза, известна у нас като Казанлъшка роза.
Иначе кремът всеки би могъл да приготви – нужни са около триста-четиристотин милилитра течна сметана, около двеста заквасена, желатин, ванилова захар от Мурано, февруарско-венецианска пудра - желатинът се смесва с подходящо количество хладка вода докато набъбне, течната сметана се слага да заври, добавя се ваниловата захар, след което се отнема от огъня и се добавя желатинът - като внимателно се разбърква, докато се разтопи. Прибавя се и заквасената сметана, като също се разбърква, но по невнимателно - тъй като е вече е заквасена. Всичко това се сипва в подходящи формички и се слага в хладилника за около три-четири часа.
* Въпросното удоволствие за душата е специален подарък, поднесен от мен на една слънчева дама, по повод неин доскорошен,особено приятен празник.
* *Дамаска Роза, известна у нас като Казанлъшка роза.
„Аре чупката, Цигулковци“?, или лек фрон...
Лаптоп Lenovo Edge - ThinkPad с нов диза...
Лек за псориазис
Лаптоп Lenovo Edge - ThinkPad с нов диза...
Лек за псориазис
Следващ постинг
Предишен постинг
Хъм, какъв невероятно еротично-кулинарен- специфичен стил...:))
цитирайхубав старт на деня, длъжница съм ти ;)
цитирайражда мечти и наслада и като рецепта :-)
цитирайДенят е наистина прекрасен, а особено удоволствие за мен бе да поднеса този сладък подарък тогава и наистина много се радвам че го хареса. Позволих си да го пусна и тук, но не мога да се съглася, че си длъжница на капелмайстора...а, това беше друго - на главния готвач :))))
цитирайВсъщност не е търсен ефект - получава се от самосебе си...Така или иначе ние мъжете мислим преди всичко за двете най-важни неща..:)
цитирайРадвам се, че хареса - заслугата за спретването на това удоволствие има твоя съименничка:)
цитирайСпециално ще отскоча малко по- късно ,
на този текст му трябва компания с хубаво питие
или най-малкото ароматно кафе,
а не набързо накълцан лук , задушен с малко олио
после , предварително обескостеното транжирано
месо се запържва до розовозлатисто, колкото да се уплаши и т.н
..... а картофите си врЪт нищо неподозиращи, че ще станат на пюре ! :(
Много ми е кеф да тe чета и тук и в " птичия сайт " ,
добре ме разходи " под каскета", козирката е удобна ! *)р
До , по- късно, Veshter !
")*
http://www.youtube.com/watch?v=NHC_Qyov2Xc&feature
цитирайна този текст му трябва компания с хубаво питие
или най-малкото ароматно кафе,
а не набързо накълцан лук , задушен с малко олио
после , предварително обескостеното транжирано
месо се запържва до розовозлатисто, колкото да се уплаши и т.н
..... а картофите си врЪт нищо неподозиращи, че ще станат на пюре ! :(
Много ми е кеф да тe чета и тук и в " птичия сайт " ,
добре ме разходи " под каскета", козирката е удобна ! *)р
До , по- късно, Veshter !
")*
http://www.youtube.com/watch?v=NHC_Qyov2Xc&feature
Mълча си...нямам думи...
цитирайда те гледам как готвиш...
цитирай
10.
анонимен -
``````````
02.03.2009 22:35
02.03.2009 22:35
vetropikazatel
цитирайВ смисъл!?
цитирайСветло посрещане на светлият празник!
ангелче)
цитирайангелче)
яко ще припадат женките по:))
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Jimi Hendrix
2. Doors
3. Чудомир
4. Ваше благородие
5. Дали
6. Джоузеф Хелър
7. Фрида
8. Ситрофрения
9. Pink Floyd
10. papillon
11. Аз, роботът
12. Интарзия
13. Отвъд този свят
2. Doors
3. Чудомир
4. Ваше благородие
5. Дали
6. Джоузеф Хелър
7. Фрида
8. Ситрофрения
9. Pink Floyd
10. papillon
11. Аз, роботът
12. Интарзия
13. Отвъд този свят